Pastelstreken

Mens- en dierportretten, wildlife-art

bestelproces

Pastelpotloden en pastelmatpapier, er is weinig meer nodig om een tekening te maken. O ja, toch wel iets: puntenslijpers, heel veel puntenslijpers!

Voor het maken van portretten van mens en dier maak ik gebruik van (bij voorkeur) digitale foto’s. Dit om goed op details te kunnen inzoomen. Er zijn een aantal punten waaraan de foto moet voldoen om deze goed te kunnen gebruiken.

Ik maak bij voorkeur gebruik van het originele fotobestand (ivm inzoomen voor details), de foto moet scherp zijn en goed belicht. Daglicht is het prettigst, omdat de kleuren dan het meest realistisch overkomen. Indien u niet de maker/eigenaar van de foto bent, moet deze copyrightvrij zijn.

Het belang van inlijsten

Mijn pasteltekeningen en portretten maak ik op pastelmat, dat is een papiersoort die wat lijkt op zeer fijn schuurpapier. Dit houdt het pastel goed vast op het papier, waardoor fixeren niet nodig is. Bij alle pasteltekeningen is inlijsten met een passe-partout noodzakelijk. U ontvangt de tekening zonder passe-partout en lijst, tenzij we daar andere afspraken over maken.

Grafietportretten teken ik op Lana Dessin tekenpapier, dit papier heeft een vrij gladde structuur en is natuurwit, wat de tekening een warme uitstraling geeft.

Het bestelproces:

Als u een bestelling wilt plaatsen kunt u gebruik maken van onderstaand bestelformulier. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw wensen te bespreken, de te verwachten leveringstijd (momenteel ongeveer 6 weken) en de aanbetaling.

De aanbetaling, 25% van de totaalprijs, is definitief, ook als u besluit het eindproduct niet af te nemen.

Als de opdracht bijna voltooid is zal ik er een foto van maken en die naar u toesturen om te kijken of deze aan uw wensen voldoet. Op dat moment kan ik nog aanpassingen doen. Als de tekening naar wens is zal ik deze afronden en u de factuur toesturen. Na ontvangst van de betaling zal ik de tekening goed verpakt en verzekerd naar u toesturen.

Ik vind het fijn om af en toe een foto van werk in opdracht te plaatsen op Social Media, maar als u daar bezwaar tegen hebt respecteer ik dat uiteraard.
Hier kunt u aangeven welke achtergrondkleur uw voorkeur heeft of eventuele andere bijzonderheden. Een portret in grafiet wordt altijd op wit papier gemaakt.

Van iedere opdracht/verkocht werk gaat 5% naar de Stichting Energy4All.