Pastelstreken

Portretten van mens en dier

Over mij

De persoon achter Pastelstreken ben ik. Mijn naam is Saskia Hendriks. Van jongs af aan ben ik graag creatief bezig geweest en dat werd door mijn eveneens erg creatieve ouders zeer gestimuleerd. Tekenen en schilderen heb ik altijd graag gedaan, maar haken, breien, borduren, kralenwerk en klei zijn ook dingen waar ik me mee bezig houd.

In 2019 heb ik na een lange periode met andere hobby’s en bezigheden mijn potloden weer opgepakt. Na een paar weken ‘rommelen’ had ik de slag weer goed genoeg te pakken om af en toe een plaatje op facebook te posten.

Lapjeskat

Tot mijn grote verrassing stuurde al snel een collega mij een berichtje met de vraag of ik ook ‘in opdracht’ wilde tekenen. Ze stuurde mij een foto van haar mooie lapjeskat. Destijds tekende ik alleen nog met grafietpotlood, maar dat werkte voor mij niet bij een lapjeskat. Omdat ik de mooie kleuren graag recht wilde doen heb ik mijn eerste doos pastelpotloden gehaald. Daarmee ben ik aan de slag gegaan, met meer goede wil dan kennis van zaken… Na jarenlang alleen zwart-wit was dit een echte eye-opener voor mij. Nu maak ik tekening met zowel pastelpotlood als grafietpotlood.

Zo ben ik blijven tekenen en op 1 mei 2019 zagen mijn facebookpagina en instagram ‘Pastelstreken’ het licht.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit heel verschillende dingen. Het kan de lichtval van de zon op iemands gezicht zijn, maar ook een regendruppel aan een spinnenweb. Mijn eerste tekeningen hielden zich nog erg vast aan de gebruikte referentiefoto’s, maar nu vind ik het vooral leuk om er mijn eigen draai aan te geven en de foto alleen te gebruiken als basis voor mijn tekening.

Weetje

In een grijs (grafietpotlood) verleden heb ik een boekje geschreven en geïllustreerd tbv jonge kinderen die in hun gezin geconfronteerd worden met epilepsie. Dit boekje is gratis te downloaden via het Epilepsiefonds.

Heel recent heb ik mij opnieuw gericht op het schrijven en illustreren van een prentenboekje voor jonge kinderen. Vanaf 14 december 2021 is ‘De rode kerstbal‘ bij mij verkrijgbaar.

Goede doel – Energy4all

Van iedere tekening die ik verkoop gaat 5% naar de Stichting Energy4all. Stichting Energy4All zet zich in om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en zo snel mogelijk een medicijn te vinden om deze ziekte te stoppen. Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar. Maar niemand kan bij de diagnose met zekerheid zeggen hoe het ziektebeeld zal verlopen en hoe oud het kind bijvoorbeeld kan worden. Als u dit ook een goed doel vindt om aan te doneren, kijk dan op: www.energy4all.nl