Pastelstreken

There's beauty in stripes
There's beauty in stripes
Pastelstreken
mens- en dier portretten

originelen en opdrachten
Pastelstreken
mens- en dier portretten

originelen en opdrachten

Touched-by-snow
Seaturtle

Wie ben ik?

IJsvogel

Wie zit er nu precies achter de naam Pastelstreken?

Mijn naam is Saskia Hendriks. Al van jongs af aan ben ik graag creatief bezig. Ons huis ligt vol met wol, naalden, klei, kralen, boeken, verf, potloden en vooral ook papier. In alle soorten en maten. Ik vind het namelijk ook heel leuk om af en toe gewoon nieuwe dingen uit te proberen. Het nadeel is dat je dan altijd van alles aan moet schaffen, het grote voordeel is dat je je nooit hoeft te vervelen.

Tekenen heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar na het afronden van de pabo heb ik een aantal jaren nauwelijks meer een potlood aangeraakt. Tot mijn man een jaar of 4 geleden met een doosje potloden en een schetsblok aankwam. Toen werd er opeens iets in mij wakker geschud en heb ik mijn eigen potloden ook weer afgestoft. Na wat mislukkingen her en der ben ik de tekeningen waar ik wel blij mee was gaan delen op facebook. Al vrij vlug kwam de vraag van een collega of ik een tekening van haar mooie lapjeskat wilde maken.

Destijds tekende ik alleen nog met grafiet, want kleur, dat durfde ik echt niet aan. Maar ja, een lapjeskat komt in zwart wit toch niet zo erg goed tot zijn recht. Dus met meer goede moed dan verstand van zaken heb ik mijn eerste doosje pastelpotloden en papier aangeschaft. Vanaf dat moment was ik verslaafd aan het werken met pastel.
De reacties op mijn pasteltekeningen waren zo enthousiast dat ik na een paar maanden besloot om ‘er wat meer mee te gaan doen’. Zo werd op 1 mei 2019 Pastelstreken geboren.

Met ingang van 1 september 2023 zijn er aan het assortiment van Pastelstreken ook dierportretten in wolvilt toegevoegd. Een heel andere techniek dan tekenen, maar het vult elkaar mooi aan. 

De naam Pastelstreken is ontstaan uit het feit dat werken met pastel ook wel schilderen met droog materiaal wordt genoemd. Vanuit het schilderen komen de verfstreken, beetje pastel erbij en klaar is Pastelstreken.