Pastelstreken

There's beauty in stripes
There's beauty in stripes
Pastelstreken
mens- en dier portretten

originelen en opdrachten
Pastelstreken
mens- en dier portretten

originelen en opdrachten

Portretten van wol - uitbreiding van het assortiment

Een aantal maanden geleden ben ik, om even af te kicken van het vele tekenen voor de expositie bij De Componist, gaan wolvilten. (droogvilten, naaldvilten, er zijn meerdere woorden voor). Wolvilten is een techniek waarmee je losse plukken wol zo vaak prikt met een naald dat de haren aan elkaar vast gaan zitten en zo een stevige lap wol worden. Je kan hiermee poppen maken, dieren, sculpturen… maar je kan er ook portretten (in 2d en in 3d) mee maken.

Ik heb het een tijdje voor me uitgeschoven voor ik me aan een dierportret in wol heb gewaagd (koudwatervrees ofzo), maar nu ik er eenmaal mee begonnen ben, wil ik er ook niet meer mee ophouden. En gezien de enthousiaste reacties op de wolportretjes tot nu toe, lijkt me dit een mooi moment om te delen dat de wol-portretten vanaf nu ook tot de mogelijkheden behoren voor een werk in opdracht. 

Vooralsnog maak ik alleen dierportretten in wol, wellicht volgen de mensportretten op een later moment. 

De prijzen van de wolportretten voor dieren zijn gelijk aan de pastelportretten voor dieren. 

Deze lieve kleine slaapkop is het tweede wolportretje dat ik maakte. De basisstof is een zwarte wolvilten lap (kant en klaar gekocht). Daarop heb ik de grove lijnen met een pastelpotlood (slecht idee, houdt niet goed) op het vilt getekend en vervolgens heerlijk eindeloos zitten prikken met dunne naalden in kleine plukjes wol.

Ik ben zelf stiekem een beetje verliefd op hem geworden.

De referentiefoto komt van R. Keiser (Free Reference Photos for Artists)

30×30 cm

Mijn eerste wolviltportretje. Gemaakt op een kant en klare lap wolvilt. Een proces van ontdekken wat wel en niet werkt. 

Zoals bij vrijwel alle portretten die ik maak, ben ik ook bij deze begonnen met de ogen. Als die maar goed zijn, dan lukt de rest vaak ook wel.

De snorharen zijn erop geborduurd met kralendraad. Dat was ook een experiment, maar pakte goed uit.

30×30 cm

De referentiefoto is van G. Merritt (Free Reference Photos for Artists)